ua en ru

Кабмін виділить 882 млн грн на грошову допомогу ветеранам Другої Світової війни

Кабмін виділить 882 млн грн на грошову допомогу ветеранам Другої Світової війни Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Кабінет міністрів України виділить 882 млн грн на грошову допомогу ветеранам Другою Світової війни. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні під час засідання організаційного комітету з підготовки і відзначення 70-ї річниці перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни, передає кореспондент РБК-Україна.

"Найбільший обсяг коштів, який передбачений для відповідних виплат (до 8 та 9 травня -ред.) отримають інваліди першої групи і ті особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, це 2 тис. 835 грн. Далі йде градація по інвалідам, членам сімей загиблих, учасникам війни. Загальний обсяг видатків державного бюджету - 882 млн,"- заявив Яценюк.

Прем'єр також дав доручення Міністерству соціальної політики та ДП "Укрпошта", щоб до 8-9 травня відповідні кошти надійшли до кожної людини.

Він зазначив, що під час Другої Світової війни загальний обсяг втрат України становив 40% людських і матеріальних втрат , на 14 млн осіб зменшилося населення.

Нагадаємо, Яценюк заявив, що спроби РФ приватизувати перемогу у Другій світовій війні повинні бути припинені.