ua en ru

Кабмін виділив понад 4 млн гривень на житло для переселенців

Кабмін виділив понад 4 млн гривень на житло для переселенців Фото: Кабмін (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Кабінет міністрів виділив понад 4 млн гривень на придбання житла для переселенців. Місцеві бюджети виділять на це майже 2 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Кабінет міністрів... розподілив субвенції з державного бюджету понад 4 мільйони гривень для придбання житла внутрішньо переміщеним особам. Ще 1,7 мільйона гривень виділять на це місцеві бюджети", - зазначено в повідомленні.

За ці кошти планується придбати 23 квартири і 8 будинків для тимчасового проживання 90 переселенців.

Житло планують купити в Луганській, Харківській, Донецькій, Херсонській, Житомирській, Полтавській та Чернігівській областях.

У держбюджеті-2020 на ці цілі заплановано виділити 20 млн гривень. З них 12,6 млн гривень раніше були виділені через розподіл субвенції з державного бюджету. Передбачається, що в цьому році за рахунок коштів субвенції придбають 84 об'єкти нерухомого майна, що дозволить забезпечити 260 переселенців тимчасовим житлом.

Нагадаємо, раніше в Кабміні роз'яснили, як отримати компенсацію за зруйноване житло на Донбасі.

Як писало РБК-Україна, раніше уряд виділив понад 5,5 млн гривень на тимчасове житло для переселенців. За ці гроші куплять 18 квартир і один будинок в Краматорську, Покровську (Донецька область) і Приморську (Запорізька область).