ua en ru

Кабмін тимчасово заборонив переміщення вантажних потоків на кордоні з Кримом

Кабмін тимчасово заборонив переміщення вантажних потоків на кордоні з Кримом Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Яценюк доручив Кабміну і МЕРТ підготувати проект розпорядження про перелік товарів, робіт і послуг, які можуть поставляться в Крим

Кабінет міністрів України тимчасово заборонив переміщення вантажних потоків на адміністративному кордоні між Україною і Кримом. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду, передає прес-служба Кабміну.

"Я пропоную тимчасово заборонити переміщення вантажних потоків на адміністративному кордоні між Україною і Автономною Республікою Крим", - заявив Яценюк.

Крім того, прем'єр доручив Кабміну і Міністерству економічного розвитку і торгівлі підготувати проект розпорядження про конкретний перелік товарів, робіт і послуг, які можуть поставляться в Крим.

"Для того, щоб такий перелік товарів відповідав інтересам України, в першу чергу, пропоную залучити Меджліс кримськотатарського народу до того, щоб таке рішення враховувало інтереси, в тому числі нашого братнього кримськотатарського народу", - зазначив Яценюк.

Нагадаємо, Арсеній Яценюк звернеться до президента Петра Порошенка з тим, щоб Рада національної безпеки і оборони прийняв остаточне рішення по мерам повернення Криму до складу України, а також з побудови економічних і соціальних відносин з тимчасово окупованою територією.