ua en ru

Кабмін затвердив порядок виплати зарплатних боргів шахтарям Львівської області

Кабмін затвердив порядок виплати зарплатних боргів шахтарям Львівської області Фото: Кабмін

На погашення боргів уряд виділив 500 млн гривень

Кабінет міністрів України затвердив порядок використання коштів для погашення зарплатних боргів шахтарям Львівської області за 2015 рік. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Львівської обласної державної адміністрації.

Як зазначається, сьогодні, 13 січня 2016 року, Кабмін схвалив постанову "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на поповнення обігових коштів або збільшення статутних фондів вугледобувних підприємств, для погашення заборгованості із заробітної плати працівникам, що утворилася на 1 січня 2016 року".

"Розроблений Міненерговугілля проект постанови Кабінету міністрів України прийнято відповідно до частини сьомої статті 20 Бюджетного кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, постановою затверджено порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на поповнення обігових коштів або збільшення статутних фондів вугледобувних підприємств для погашення заборгованості із заробітної плати працівникам, що утворилася на 1 січня 2016 року.

"Виділені кошти у сумі 500 млн грн повинні пройти усі необхідні процедури та будуть спрямовані на погашення заборгованості із заробітної плати шахтарям за 2015 рік", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що шахтарі Львівської області страйкують через борги по зарплаті. Зокрема, вчора гірники перекрили трасу на Польщу, страйк продовжується і сьогодні.