ua en ru

Кабмін затвердив порядок ввезення та цільового використання звільнених від ПДВ ліків

Кабмін затвердив порядок ввезення та цільового використання звільнених від ПДВ ліків Фото: Кабінет міністрів України

Про це свідчить постанова уряду

Кабінет міністрів України затвердив порядок ввезення, постачання і цільового використання ліків та медичних засобів, звільнених від податку на додану вартість.

Про це свідчить постанова №1153, опублікована на урядовому порталі.

У тексті порядку зазначено, що підприємства, установи, організації, які планують ввезення ліків і медзасобів, повинні подати в Міністерство охорони здоров'я не пізніше ніж протягом 10 робочих днів до дня ввезення на паперовому та електронному носії заяву про видачу довідки, що підтверджує ввезення лікарських засобів, медвиробів на територію України; завірені копії сертифікатів якості, виданих виробником на серії лікарських засобів, пропонованих до ввезення.

МОЗ же у свою чергу протягом 5 робочих днів з моменту отримання документів видає імпортеру довідку, що підтверджує ввезення лікарських засобів, медичних виробів на митну територію України відповідно до угод, або надсилає обґрунтовану відмову в письмовій формі.

Нагадаємо, в Україні значно розширено перелік товарів, які мають право реалізовувати аптеки. Відповідний наказ Міністерства охорони здоров'я №764 був зареєстрований в Міністерстві юстиції України.