ua en ru

Кабмін затвердив постанову про забезпечення проведення розрахунків за газ

Кабмін затвердив постанову про забезпечення проведення розрахунків за газ Фото: Кабмін

Текст постанови розміщений на сайті уряду

Кабінет міністрів України затвердив постанову про забезпечення проведення розрахунків за спожитий природний газ. Відповідна постанова № 792 "Про забезпечення проведення розрахунків за спожитий природний газ" розміщена на сайті уряду.

"Відповідно до статті 11 Закону України "Про ринок природного газу" Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити такі, що додаються:

Порядок відкриття (закриття) поточних рахунків із спеціальним режимом використання для зарахування коштів, що надходять за спожитий природний газ.

Порядок проведення розрахунків за спожитий природний газ.

2. Визначити уповноваженими банками, які обслуговують поточні рахунки із спеціальним режимом використання постачальників природного газу, до спеціальних обов'язків яких включено обов'язок з постачання природного газу, та їх структурних підрозділів, а також оптових продавців, що здійснюють продаж природного газу таким постачальникам для виконання спеціальних обов'язків, покладених на таких продавців, відкрите акціонерне товариство "Державний ощадний банк України", публічне акціонерне товариство акціонерний банк "Укргазбанк" та публічне акціонерне товариство "Державний експортно-імпортний банк України".

3. Визнати такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України згідно з переліком, що додається.

4. Взяти до відома, що норми цієї постанови не застосовуються до правовідносин, врегульованих Порядком перерахування деяких субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг, субсидій та компенсацій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 11 січня 2005 р. № 20", - йдеться в постанові.

Нагадаємо, Кабмін вводить соціальну норму газу в обсязі 200 куб. м.