ua en ru

Кабмін затвердив положення про урядового уповноваженого з питань держборгу

Кабінет міністрів затвердив положення про урядового уповноваженого з питань державного боргу. Відповідна постанова від 11 березня 2015 р. № 88 оприлюднена на сайті уряду.

"Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом (далі - урядовий уповноважений) є уповноваженою Кабінетом міністрів України посадовою особою, на яку покладається виконання завдань з питань управління державним боргом. Посада урядового уповноваженого вводиться в межах граничної чисельності працівників Мінфіну. Урядовий уповноважений підпорядковується міністру фінансів", - йдеться в документі.

Згідно з постановою, урядовим уповноваженим може бути особа, яка є громадянином України, має вищу освіту та досвід роботи у відповідній сфері.

Основними завданнями урядового уповноваженого будуть підготовка пропозицій по поліпшенню структури державного боргу, зокрема шляхом здійснення відповідних операцій з державним боргом, включаючи обмін, випуск, купівлю, викуп та продаж державних боргових зобов'язань; підготовка та участь у проведенні переговорів з кредиторами з питань управління державним боргом.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що посаду уповноваженого з питань держборгу найближчим часом займе Віталій Лісовенко.