ua en ru

Кабмін затвердив план формування громад Житомирської та Чернігівської областей

Кабмін затвердив план формування громад Житомирської та Чернігівської областей Фото: Кабмін

У перспективний план не увійшли громади, створення яких не відповідає затвердженій методиці

Кабінет міністрів України затвердив перспективні плани формування територій громад Житомирської і Чернігівської областей. Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

"12 серпня Кабінет Міністрів України своїми розпорядженнями затвердив перспективні плани формування територій громад Чернігівської та Житомирської областей", - йдеться в повідомленні.

Згідно з розпорядженнями, в Чернігівській області пропонується утворити 45 спроможних територіальних громад, у Житомирській - 37.

Повідомляється, що в перспективний план формування територій громад цих областей не були включені ті територіальні громади, створення яких не відповідає Методиці формування спроможних територіальних громад, затвердженого постановою Кабміну від 8 квітня 2015 р. № 214.

У зв'язку з цим, уряд доручив Чернігівській і Житомирській обласним державним адміністраціям завершити роботу з підготовки пропозицій про внесення змін до перспективних планів формування територій громад цих областей і внести такі пропозиції в установленому порядку на розгляд Кабміну.

Нагадаємо, 5 серпня Кабмін затвердив перспективні плани формування територій громад Луганської, Херсонської та Дніпропетровської областей.