ua en ru

Кабмін створив комісію для оцінки діяльності Кіхтенко

Кабмін створив комісію для оцінки діяльності Кіхтенко Фото: Олександр Кіхтенко

Комісія заслухає звіт донецького губернатора і дасть оцінку його діяльності

Кабінет міністрів України створив міжвідомчу комісію для оцінки діяльності голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Кіхтенка. Про це на брифінгу заявив радник прем'єр-міністра Данило Лубківський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Створена міжвідомча комісія для оцінки діяльності керівника Донецької ОДА",- заявив Лубківський.

За словами Лубківського, комісія розгляне діяльність Донода в кількох напрямках, зокрема соціально-економічний стан, підтримку тимчасово-переміщених осіб, стан фортифікаційних споруд.

"Міжвідомча - мається на увазі у складі уряду, зокрема і Міністерство економіки, Міністерство фінансів, Міністерство соціальної політики, Міністерство регіонального розвитку та інші відомства, які доречні в роботі цієї комісії... МВС", - додав Лубківський.

За його словами, до складу комісії, зокрема, увійдуть співробітники Служби безпеки України (СБУ). Лубківський зазначив, що комісія заслухає звіт Кіхтенко про свою діяльність. Також буде дана оцінка діяльності обладміністрації в цілому.

Комісія буде працювати 14 днів.

Нагадаємо, 11 квітня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков ініціював відставку Кіхтенко за заклики відновити економічні зв'язки з окупованим Донбасом.

На це Кіхтенко відповів, що не пропонував фінансувати підприємства, які не перереєстровані в Україні.

Сьогодні Кіхтенко на засіданні Кабміну заявив, що ставити питання про його відставку некоректно, не заслухавши звіт про діяльність обладміністрації.