ua en ru

Кабмін зняв регулювання з тарифів на транзит російського газу

Кабмін зняв регулювання з тарифів на транзит російського газу Фото: НАК "Нафтогаз України"

Про це йдеться у постанові уряду № 243 від 22 квітня 2015 р

Кабінет міністрів України зняв державне регулювання з транзиту природного газу територією України за контрактом між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром", а також ПАТ "Укртрансгаз". Про це йдеться у постанові уряду № 243 від 22 квітня 2015 р.

Зокрема уряд вніс зміни до постанови Кабміну № 510 від 3 вересня 2014 р. "Про вдосконалення державної політики у сфері регулювання діяльності з транспортування природного газу магістральними трубопроводами територією України", якими вивів з-під дії пунктів 1 і 2 цієї постанови транзитне транспортування природного газу магістральними трубопроводами територією України за контрактом між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" і договором між НАК "Нафтогаз України" та ПАТ "Укртрансгаз".

Зазначимо, що цими пунктами затверджується тимчасовий порядок формування тарифів та тарифи на транспортування природного газу магістральними трубопроводами територією України для точок входу в газотранспортну систему, розташованих на державному кордоні України, та точок виходу з газотранспортної системи, розташованих на державному кордоні України.

Зазначимо, що постановою № 510 від 3 вересня 2014 р. Кабмін ввів держрегулювання в сфері транзиту газу.

Нагадаємо, "Нафтогаз" надав в Стокгольм обґрунтування позовів проти "Газпрому" з транзиту.

У той же час "Газпром" через суд має намір отримати від "Нафтогазу" 23,8 млрд дол.