ua en ru

Кабмін сьогодні внесе в Раду законопроект, що дозволяє ввести дзеркальні санкції проти РФ

Кабмін сьогодні внесе в Раду законопроект, що дозволяє ввести дзеркальні санкції проти РФ Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Законопроект дозволить вводить дзеркальні санкції проти країн-агресорів або країн, що порушують двосторонні зобов'язання

Кабінет міністрів України сьогодні, 2 грудня, внесе до Верховної Ради законопроект про внесення змін до закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність", який дозволить вводить дзеркальні санкції проти країн-агресорів або таких, які порушують свої двосторонні зобов'язання. Про це сьогодні під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми усвідомлюємо те, що Росія буде вводить проти України торгові обмеження. Ми до цього готові. На кожне російське рішення український уряд буде реагувати дзеркальними санкціями. Саме для цього сьогодні уряд України вносить до парламенту законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність", щоб Кабінет міністрів України отримав і законні конституційні повноваження щодо введення дзеркальних економічних санкцій проти Росії та будь-якої іншої країни, яка є країною-агресором або не виконує свої двосторонні зобов'язання", - заявив Яценюк.

Відповідний законопроект дозволить уряду невідкладно прийняти аналогічні рішення після введення торгових і економічних санкцій з боку РФ.

Нагадаємо, Арсеній Яценюк пригрозив Росії відповідними дзеркальними мерами, якщо з 1 січня 2016 року РФ введе ембарго на українські товари.