ua en ru

Кабмін дозволив кінематографістам направляти 100% виручки від оренди на зйомки

Кабмін дозволив кінематографістам направляти 100% виручки від оренди на зйомки Фото: Кіностудія ім. О. Довженка

Проект був розроблений Фондом держмайна

Підприємства, організації та установи в галузі кінематографії, що належать до управління Міністерства культури, отримали можливість спрямовувати 100% надходжень від оренди нерухомості на кіновиробництво. Таку можливість надано постановою Кабінету Міністрів №408 від 17 червня, повідомляє прес-служба міністерства культури України.

Так, зазначається, що проект постанови був розроблений та внесений Фондом державного майна на виконання доручення віце-прем'єр-міністра - міністра культури В'ячеслава Кириленка за підсумками наради з розвитку кінематографу України, фінансуванню галузі і реформуванню кіностудії ім. О. Довженка.

"До 31 грудня 2016 року це правило діятиме для суб'єктів кінематографії, основною діяльністю яких є кіновиробництво або технічне забезпечення і обслуговування кіновиробництва (внесені до Державного реєстру виробників, розповсюджувачів і демонстраторів фільмів)", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, до управління Міністерства культури належать Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка, Одеська кіностудія, Українська студія хронікально-документальних фільмів (Київська студія хронікально-документальних фільмів), Національний центр Олександра Довженка, Національна кінематика Україна.

Нагадаємо, з 4 червня 2015 р. в Україні набував чинності закон № 159-VIII "Про внесення змін у деякі закони України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України", який передбачає заборону розповсюдження і демонстрування серіалів та фільмів, що містять популяризацію органів держави-агресора.