ua en ru

Кабмін проведе переговори з Порошенком, МВФ і кредиторами щодо держбюджету-2016 та податкової реформи

Кабмін проведе переговори з Порошенком, МВФ і кредиторами щодо держбюджету-2016 та податкової реформи Фото: Арсеній Яценюк

Яценюк розраховує на прийняття збалансованого держбюджету

Кабінет міністрів України проведе переговори щодо збалансованого держбюджету-2016 та податкової реформи з Президентом Петром Порошенком, коаліцією, МВФ і кредиторами. Про це сьогодні в ході засідання уряду заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам потрібно прийняти збалансований бюджет. Ми виступаємо за скорочення витрат держбюджету, і це повинна бути спільна політична відповідальність уряду та парламентської коаліції. Я ніколи не піду на те, щоб ці скорочення відбувалися за рахунок скорочення соціальних видатків", - заявив Яценюк.

Він зазначив, що проект держбюджету і податкова реформа повинні відповідати плану реформ, що схвалений Кабміном, підписаний Порошенком в рамках співпраці з МВФ.

"Ми проведемо переговори з Президентом України, з парламентськими фракціями і обов'язково з Міжнародним валютним фондом та нашими зовнішніми кредиторами та партнерами", - додав Яценюк.

Нагадаємо, Кабмін збільшив витрати бюджету Пенсійного фонду на 3,9 млрд гривень у 2015.