ua en ru

Кабмін подовжив приватизацію держоб'єктів на 2016 р

Кабмін подовжив приватизацію держоб'єктів на 2016 р Фото: Кабмін

Дію постанови подовжено через технічні фактори

Кабінет Міністрів України подовжив приватизацію об'єктів державного майна на 2016 рік. Уряд прийняв відповідну постанову "Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України з питань приватизації", якою продовжив на наступний рік дію базової постанови КМУ від 12 травня 2015 р. № 271 "Про проведення прозорої та конкурентної приватизації у 2015 році". Про це повідомляє прес-служба Фонду державного майна.

"Продовження дії Постанови № 271 на 2016 рік дає правові підстави для проведення приватизації державних пакетів акцій у 2016 році на конкурентних засадах, що забезпечить залучення у розвиток підприємств коштів приватних інвесторів та поповнення Державного бюджету України", - сказано в повідомленні фонду.

Відзначається, що Кабмін подовжив термін дії постанови через технічні фактори.

"По-перше, те, що уповноваженими органами управління державним майном гальмується передача об'єктів Фонду для приватизації, передбачена тією ж Постановою № 271. По-друге, тим, що досі не було ухвалено усі законодавчі зміни, необхідні для початку приватизації. На розгляді Верховної Ради перебуває законопроект №2319а про внесення змін до законів України "Про приватизацію державного майна" та "Про Фонд державного майна", - сказано в повідомленні прес-служби.

Слід зазначити, що сьогодні Верховна Рада України розглянула за повною процедурою даний проект закону, однак парламентарі не проводили по ньому голосування.

Нагадаємо, сьогодні парламентарі провели останнє пленарне засідання у жовтні, так і не прийнявши жодного рішення. Наступне пленарне засідання ВР заплановано на 3 листопада.