ua en ru

Кабмін прийняв рішення розширити список санкційних товарів з РФ до 70 позицій

Кабмін прийняв рішення розширити список санкційних товарів з РФ до 70 позицій Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Прем'єр закликав купувати українські товари

Кабінет міністрів України прийняв рішення про розширення спискусанкційних товарів з РФ до 70 товарних позицій. Про це в ході засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні Кабмін приймає рішення про збільшення списку товару, які будуть заборонені до ввезення в Україну", - заявив Яценюк.

За його словами, мова йде про більш ніж 70 товарних позицій.

"Українське - купуємо. Росіяни нехай у себе продають свої товари, удачі їм", - додав прем'єр.

Крім того, перший заступник міністра економіки Наталія Микольська зазначила, що фактично за станом на 20 січня Росія закрила свою територію для транзиту українських товарів як автомобільним, так і залізничним транспортом.

"Станом на 20 січня українські товари імпортуються в Російську Федерацію зі сплатою ввізного мита. Товари, які заборонені і підпадають під ембарго, не ввозяться на територію РФ. Всі товари, які йдуть в режимі транзиту в Казахстан і через територію Казахстану, в такі країни, як Туркменістан, Узбекистан і Таджикистан, не проходять територію Російської Федерації. Тобто фактично Російська Федерація закрила свою територію для транзиту наших товарів як автомобільним, так і залізничним транспортом", - заявила Микольська.

Нагадаємо, 16 січня закон про надання Кабінету міністрів України права запроваджувати заходи у відповідь на дискримінаційні дії країн-агресорів і/або окупантів набув чинності.