ua en ru

Кабмін пропонує Раді звільнити від оподаткування продукцію оборонного призначення

Кабмін пропонує Раді звільнити від оподаткування продукцію оборонного призначення Фото: Кабмін

Однак ці товари не звільняються від оподаткування, якщо вони мають походження з країни, визнаної державою-окупантом

Кабінет Міністрів України пропонує Верховній Раді звільнити від оподаткування митом продукцію оборонного призначення. Про це йдеться у відповідному законопроекті № 3358 "Про внесення змін до статті 282 Митного кодексу України щодо звільнення від оподаткування митом продукції оборонного призначення", який був зареєстрований в Раді 27 жовтня 2015 р.

Так, документом передбачається внесення змін до Митного кодексу, а саме доповнення його додатковими видами продукції оборонного призначення. Визначається, що засоби радіоелектронної боротьби, радіоподавлення, транкінгового зв'язку, апаратура прослуховування направленої дії, радіостанції УКХ і КХ діапазону військового призначення, розвідувально-сигнальна апаратура звільнення від оподаткування митом.

"Водночас ці товари не звільняються від оподаткування митом, якщо вони мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом та/або визнаної державою-агресором щодо України згідно із законодавством, або ввозяться з території держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно із законом", - передбачено в законі.

Підкреслюється, що реалізація даного законопроекту не потребує витрат з державного бюджету.

Нагадаємо, 13 жовтня Кабмін в ході засідання членів уряду розглянув внесення змін у Податковий і Митний кодекси. У порядку денному значилось і внесення змін до Митного кодексу щодо звільнення від оподаткування продукції оборонного призначення.