ua en ru

Кабмін схвалив план дій з енергоефективності до 2020 року

Кабмін схвалив план дій з енергоефективності до 2020 року Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

План є одним із зобов'язань України в рамках директиви ЄС

Кабінет міністрів України затвердив Національний план дій з енергоефективності на період до 2020 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

"Зазначеним документом планується досягти національної мети з енергозбереження у розмірі 9% від середнього кінцевого внутрішнього енергоспоживання за період протягом 2005-2009 рр., що становить 6 млн 501 тисяч тонн нафтового еквівалента. Також, документ містить проміжну мету - в 2017 році скоротити енергоспоживання в розмірі 5%", - йдеться в повідомленні.

Всі ці заходи планується реалізувати в чотирьох основних секторах кінцевого споживання енергії: побутовому секторі (де очікується найбільший ефект), секторі послуг (до якого, зокрема, входить енергоспоживання бюджетними установами), в промисловості і на транспорті.

Також план дій передбачає вдосконалення нормативно-правової бази у сфері енергоефективності, послідовне впровадження європейських підходів до реалізації державної політики у цій сфері.

Затверджений план є одним з основних зобов'язань в рамках імплементації Директиви 2006/32/ЄС про енергоефективність кінцевого використання енергії та енергетичних послуг

Нагадаємо, проект акта було підтримано на засіданні урядового комітету з питань економічного розвитку та європейської інтеграції 28 вересня.

Рік тому Кабмін схвалив план імплементації директив ЄС у сфері енергоефективності.