ua en ru

Кабмін хоче відкрити пункти пропуску Квашино і Червона Могила для вивозу вугілля з зони АТО

Кабмін хоче відкрити пункти пропуску Квашино і Червона Могила для вивозу вугілля з зони АТО Фото: станція Красна Могила

Поки невідомо, коли почнеться процедура вивозу вугілля через територію РФ

Кабінет міністрів України хоче возити вугілля із зони антитерористичної операції (АТО) через територію Росії, використовую пункти пропуску Квашино (Донецька область) і Червона Могила (Луганська область). Про це йдеться в проекті розпорядження "Про деякі питання забезпечення вітчизняних теплоелектростанцій вугіллям", копія якого є в розпорядженні РБК-Україна.

Кабмін затвердив проект розпорядження "Про деякі питання забезпечення вітчизняних теплоелектростанцій вугіллям", який проходить під грифом "для службового користування" і ще не підписаний прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Документом пропонується здійснювати тимчасовий транзит вугілля залізничним транспортом по території Росії, який повинен припинитися після відновлення залізничного сполучення в Україні.

Вивозити паливо планується через державний кордон з пунктів пропуску Квашино (Донецька область) і Червона Могила (Луганська область).

Зазначимо, дані пункти пропуску знаходяться на території, підконтрольній бойовикам.

У Держмитниці уточнили, що ці пункти будуть тимчасово відкриті на виїзд спеціально для транспортування вугілля. Але, коли почнеться процедура вивезення палива і в яких обсягах, поки невідомо.

Нагадаємо, як раніше стало відомо, Кабінет міністрів України погодив схему вивозу вугілля із зони проведення антитерористичної операції (АТО) через територію Російської Федерації.