ua en ru

Ізраїль призупиняє відносини з ЄС через вимоги маркування товарів

Ізраїль призупиняє відносини з ЄС через вимоги маркування товарів Фото: прем"єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху

Єврокомісія вимагає маркування продуктів з ізраїльських поселень, які в ЄС вважають окупованими

Ізраїль вирішив призупинити контакти з органами Європейського Союзу, що залучені до мирних переговорів з палестинцями після того, як ЄС почав вимагають маркування експортної продукції ізраїльських поселень на Західному березі, передає Euractiv.

Зокрема, голова уряду Біньямін Нетаньяху доручив керівники Міністерства закордонних справ країни провести переоцінку участі органів ЄС у всьому, що пов'язано із дипломатичним процесом з палестинцями. "До завершення переоцінки, прем'єр-міністр розпорядився припинити дипломатичні контакти з ЄС та його представниками в цій області", - повідомляють у зовнішньополітичному відомстві.

Зазначається, що заборона діятиме до тих пір, поки триватиме переоцінка ролі ЄС в зусиллях по встановленню миру.

При цьому Ізраїль буде продовжувати бізнес з чиновниками національних урядів європейських держав-членів."Важливо дати зрозуміти, що Ізраїль підтримує дипломатичні переговори з окремими європейськими державами, такими як Німеччина, Велика Британія і Франція - але не з інститутами Європейського Союзу", - підкреслює МЗС.

Зазначається, що такі дії уряду викликані рішенням Єврокомісії щодо маркування продуктів з ізраїльських поселень, які в ЄС вважають окупованими.

Нагадаємо, уряд Ізраїлю офіційно включив угруповання "Ісламська держава Іраку і Леванту" (ИГИЛ), "Фронт Ан-Нусра" ("Джебхат ан-Нусра") і "Бригади Абдалли Азама" в список терористичних організацій.