ua en ru

Зміни до Бюджетного кодексу дозволять погасити курсову різницю, - Зубко

Зміни до Бюджетного кодексу дозволять погасити курсову різницю, - Зубко Фото: Геннадій Зубко

Якщо буде постійно стрибати валютний курс, Мінрегіон не зможе закрити всі дірки

Зміни до Бюджетного кодексу України, у разі ухвалення Верховною Радою, дозволять погасити курсову різницю водопостачальним підприємствам. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

"Ми готуємо зміни до Бюджетного кодексу. Якщо вони будуть схвалені, то водопостачальні підприємства, яким держава має відшкодувати тарифну різницю, зможуть ці кошти направити на погашення курсової різниці. Зараз на компенсацію різниці в тарифах у держбюджеті всього передбачено 2,9 млрд грн", - зазначив Зубко.

При цьому віце-прем'єр звернув увагу на питання стабільності національної валюти. "Зрозуміло, що таким чином ми не вирішимо питання: якщо буде постійно стрибати валютний курс, ми не зможемо закрити всі діри. Але роль міністерства в тому, щоб допомогти місцевим органам влади та підприємствам ЖКГ за допомогою держави вийти з того кута, у який вони загнані", - продовжив Зубко.

За його словами, це непростий процес, оскільки "часто і Мінфін впирається, і нам доводиться доводити відомству, що якщо нам з органами місцевого самоврядування не вдасться погасити кредити міжнародних банків, то ці зобов'язання має виплачувати держава".

Нагадаємо, в рамках децентралізації, як заявив Зубко, зупинена реалізація всіх державних галузевих програм.