ua en ru

Виборчий процес в Україні розпочнеться своєчасно, - ЦВК

Виборчий процес в Україні розпочнеться своєчасно, - ЦВК Фото: Андрій Магера

Левова частка роботи припаде на територіальні виборчі комісії

Заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера повідомив, що виборчий процес в Україні розпочнеться своєчасно - за 50 днів до голосування. Про це він сказав в інтерв'ю "5 каналу".

Магера підтвердив, що ЦВК своєчасно оголосить про початок чергових місцевих виборів, а також перших місцевих виборів тих об'єднаних територіальних громад, де об'єднання вже відбулося і виборчий процес розпочнеться за 50 днів до голосування: від 5 вересня і буде тривати до 25 жовтня - визначений і постановою парламенту і вимог конституції день голосування.

"Ми готові десь відсотків на 99, залишилося прийняти лише невелику кількість постанов, але це питання кількох днів...Левова частка роботи припаде на територіальні виборчі комісії, адже їм доведеться утворювати територіальні виборчі округи, окремим із них доведеться формувати територіальні виборчі комісії нижчого рівня...Найскладніше те, що закон приймається напередодні виборчого процесу", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що місцеві вибори не будуть проводитись в 125 населених пунктах Донецької та 146 Луганської обл.