ua en ru

В Івано-Франківській обл. створять нову гірську штурмову бригаду

В Івано-Франківській обл. створять нову гірську штурмову бригаду Фото: на Коломиї з'явиться гірська штурмова бригада

Нова бригада буде захищати територію України від Румунії

В Івано-Франківській області створять нову 10-шу гірську штурмову бригаду. Про це сьогодні, 21 вересня, повідомив начальник організаційно-мобілізаційного управління оперативного командування "Захід" полковник Віктор Кевлюк, передає місцеве видання "Стік".

"Міністром оборони України прийнято рішення: сформувати нову гірську штурмову бригаду під номером 10. Місцем її дислокації стане Коломия. Ми маємо завдання подивитися, що там залишилося з військових об'єктів, провести реконструкцію та переобладнання казарм. Після цього будемо готові прийняти на контрактну службу близько тисячі добровольців. Крім бойових спеціальностей, потрібні люди з навичками водіїв, механіків, медиків і навіть фінансистів. Ми пропонуємо гідну заробітну плату, повний соцпакет, можливість здобути освіту та відповідне підвищення у званні за бюджетні кошти", - розповів Кевлюк.

За словами підполковника, командира майбутньої 10 ГШБ Василя Зубанича, основною метою створення бригади є захист від гіпотетичних територіальних претензій на Буковину з боку Румунії. Однак в умовах війни з Росією при необхідності бійці майбутньої 10 ГШБ вирушать в зону АТО або в Крим, де також потрібні бійці, які вміють добре воювати в горах.

"Мінімальна заробітна плата складе 4800 гривень, а ще бійці будуть отримувати 25% надбавки - так звані "гірські", - повідомив Зубанич.

Відзначимо, створення бригади має бути завершено до 30 жовтня.

Нагадаємо, лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош був готовий перетворити очолюваний ним рух з добровольчого корпусу в окрему штурмову бригаду української армії.