ua en ru

Італія сподівається на сталий перемир'я на Донбасі

Італія сподівається на сталий перемир'я на Донбасі Фото: міністр закордонних справ Італії Паоло Джентілоні

Павло Клімкін зазначив, що стабільного припинення вогню на сході України не спостерігається

В Італії сподіваються, що перемир'я на Донбасі триватиме довго і назавжди. Про це заявив міністр закордонних справ Італії Паоло Джентилони після VIII засідання Українсько-італійської ради з економічного, промислового та фінансового співробітництва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Італія повністю підтримує точку зору Києва і виконання мінських домовленостей. І я думаю, що відносне перемир'я, яке триває вже кілька місяців, воно стане більш солідним і триватиме довго і назавжди. І, шановний Павло, я вас запевняю, що як територіальної цілісності, так і економічного розвитку Україна та Італія будуть йти пліч-о-пліч разом", - повідомив він.

У той же час міністр закордонних справ України Павло Клімкін зазначив, що стабільного припинення вогню на сході України немає.

"У нас немає стабільного припинення вогню, немає реального доступу ОБСЄ на окуповану територію Донбасу. Але на основі того, що ми робимо, ми продовжуємо працювати над безпекою, гуманітарних, і звичайно, політичним методам виконання мінських домовленостей", - сказав Клімкін.

Нагадаємо, раніше Україна та Італія підписали Дорожню карту співпраці між Україною та Італією на 2016-2017 рр .. , меморандум про кооперацію у сфері малого і середнього бізнесу, меморандум про співробітництво в сфері сільського господарства.