ua en ru

В Іспанії підвищили рівень терористичної загрози після терактів в трьох країнах

В Іспанії підвищили рівень терористичної загрози після терактів в трьох країнах Фото: Хорхе Фернандес Діас

Рівень загрози підвищений до 4 з 5

Іспанія підвищує рівень терористичної загрози до 4 рівня з 5 після серії терактів у Франції, Тунісі та Кувейті. Про це заявив міністр внутрішніх справ країни Хорхе Фернандес Діас, передає El Pais.

Введення такого рівня загрози означає посилення нагляду за інфраструктурою і підозрілими об'єктами. Також усі підрозділи, пов'язані з безпекою, наводяться в режим повної готовності.

Діас заявив, що таке рішення було прийнято з огляду на три чинники: близькість країн, де сталися теракти, інформація спецслужб і швидка річниця оголошення халіфату "Ісламською державою".

Нагадаємо, сьогодні вранці у Франції невідомий чоловік підірвав малопотужні бомби в газосховище компанії Air Products. В руках у нього очевидці помітили прапор терористичної організації "Ісламська держава". Біля входу на підприємство виявлений обезголовлений труп, в результаті атаки поранено дві людини.

У Тунісі в результаті нападу озброєних людей на готель загинули щонайменше 27 туристів.

У шиїтській мечеті, розташованої в житловому і торговому районі Ель-Кувейту, сьогодні, 26 червня, прогримів вибух. В результаті інцидент загинули не менше 23 осіб.