ua en ru

Інтерпол тимчасово обмежив доступ до файлів про розшук Януковича, - МВС

Інтерпол тимчасово обмежив доступ до файлів про розшук Януковича, - МВС Фото: Віктор Янукович

Причиною тому послужило оскарження розшуку самим Януковичем у суді

Доступ до файлів Інтерполу щодо розшуку екс-президента України Віктора Януковича тимчасово обмежений. Про це йдеться в повідомленні прес-служби українського бюро Інтерполу при Міністерстві внутрішніх справ (МВС).

"Згідно з останніми повідомленнями Офісу з юридичних питань Генерального секретаріату Інтерполу, доступ до інформації щодо міжнародного розшуку Януковича В. Ф. в обліках Генерального секретаріату Інтерполу тимчасово призупинено Комісією з контролю за файлами Інтерполу", - сказано в повідомленні.

Підставою для цього, як зазначається, стало оскарження оголошення міжнародного розшуку Віктором Януковичем і представниками його захисту у зазначеної Комісії та в суді першої інстанції м. Ліон (Франція).

"Розгляд справи по суті заплановано на наступну сесію Комісії у вересні цього року", - додали в українському бюро Інтерполу.

У той же час, за словами народного депутата від "Блоку Петра Порошенко" Сергія Лещенка, відтепер Україна не має права почати заочне засудження Януковича, т. к. оголошення в розшук по лінії Інтерполу є обов'язковою умовою для початку заочного суду.

Нагадаємо, 9 січня 2015 р. Віктор Янукович був оголошений у міжнародний розшук з метою арешту та подальшої екстрадиції в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Сьогодні стало відомо, що екс-президент України Віктор Янукович більше не знаходиться у списках осіб, що розшукуються Інтерполом.