ua en ru

Іноземні інструктори продовжать підготовку українських військових за стандартами НАТО, - Міноборони

Іноземні інструктори продовжать підготовку українських військових за стандартами НАТО, - Міноборони Фото: заступник міністра оборони України з питань євроінтеграції Ігор Долгов

Уже приступили до роботи литовські інструктори

Іноземні інструктори продовжать підготовку українських військових відповідно до стандартів НАТО. Про це заявив заступник міністра оборони України з питань євроінтеграції Ігор Долгов в інтерв'ю РБК-Україна.

"З останніх прикладів хотів би назвати підготовку військ, наших підрозділів, відповідно до стандартів НАТО із залученням інструкторів з країн-членів. Працювали і будуть продовжувати працювати американські, канадські інструктори, військові фахівці з Великобританії", - зазначив Долгов.

Він також нагадав про нещодавній візит в Україну міністра оборони Великої Британії, який відвідав полігон на Житомирщині, де 47 британських інструкторів готують наших інструкторів.

"Приступили до роботи литовські інструктори, фахівці з підготовки сил спеціальних операції. І це все буде продовжуватися. Крім того, є трастові фонди, які безпосередньо пов'язані з тим, щоб покращити ситуацію з забезпеченням ЗСУ. Я хотів би назвати два з них", - повідомив він.

За його словами, це так званий фонд С-4, спрямований на посилення спроможностей щодо управління, комунікації, контроль, кібернетичного захисту. І другий фонд - це удосконалення системи логістики.

"По обох є дуже суттєві і важливі для повсякденної діяльності ЗСУ практичні кроки. Наприклад, в рамках фонду, який стосується управління та зв'язку в практичній фінальній стадії реалізації знаходяться дві перші частини - це забезпечення українських підрозділів певною кількістю радіостанцій для покращення системи радіозв'язку. І друге - удосконалення системи контролю повітряного простору над Україною", - додав Долгов.

Якщо говорити про систему логістики, то, за його словами, вже широко відомо в Україні про те, що Міноборони переходить на систему електронних закупівель, і це вже дає результат.

"Тому що, коли ми закінчимо два пілотних проекти по переведенню двох великих складів на електронну систему обліку, руху, списання матеріальних цінностей, то далі ми ці технології і стандарти НАТО поширимо на всю систему забезпечення ЗСУ", - резюмував він.

Нагадаємо, в Україні 31 серпня розпочалися багатонаціональні військово-морські навчання Sea Breeze ("Сі Бриз"), які проходять в Одеській і Миколаївській областях України, а також у північно-західній частині Чорного моря.