ua en ru

Імпорт продукції для оборонного держзамовлення завтра звільняється від оподаткування

Імпорт продукції для оборонного держзамовлення завтра звільняється від оподаткування Фото: в Україні створять сприятливі умови для виконання контрактів з оборонного замовлення

Ці закони сьогодні офіційно опубліковані в Україні

В Україні сьогодні, 28 травня 2015 р., офіційно опубліковані закони про внесення змін до Податкового та Митного кодексів України щодо створення сприятливих умов для забезпечення виконання державних контрактів з оборонного замовлення та договорів на поставку продукції оборонного призначення. Відповідні документи опубліковано в парламентській газеті "Голос України".

Ці закони вступають в силу на наступний день після їх опублікування.

Так, опубліковано закон №365-VII "Про внесення змін до статті 287 Митного кодексу України (щодо створення сприятливих умов для забезпечення виконання контрактів та договорів державного оборонного замовлення)", який звільняє від оподаткування ввізним митом складові (матеріали, вузли, агрегати, обладнання та комплектуючі вироби), які ввозяться на територію України у митному режимі імпорту для використання у виробництві продукції оборонного призначення, якщо замовником такої продукції є державний замовник. При цьому зазначені товари не звільняються від оподаткування ввізним митом, якщо вони мають походження або ввозяться з території країни, визнаної державою-окупантом та/або державою-агресором щодо України у відповідності з законодавством.

Також опубліковано закон №366-VII "Про внесення зміни до статті 197 Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для забезпечення виконання державних контрактів з оборонного замовлення та договорів на поставку продукції оборонного призначення", яким звільняються від оподаткування операції з ввезення на територію України товарів, які використовуються у виробництві продукції оборонного призначення, якщо замовником такої продукції є державний замовник, визначений Кабінетом міністрів. Звільнення від оподаткування, встановлене цим пунктом, не застосовується до операцій з ввезення на митну територію України товарів, які мають походження або ввозяться з території країни, визнаної державою-окупантом і/або визнаної державою-агресором по відношенню до України у відповідності з законодавством.

Нагадаємо, 23 квітня 2015 р. Верховна Рада України прийняла відповідні законопроекти №1694, за який проголосували 227 нардепів, і № 1695, за який проголосували 257 парламентаріїв.

Президент України Петро Порошенко підписав ці закони 26 травня 2015 р.