ua en ru

Госпсуд Києва призначив експертизу для перевірки норм будівництва ЖК на Подолі

Господарський суд м. Києва прийняв рішення провести судову експертизу з метою встановити, чи були порушення державних будівельних норм, а також чи можливе знесення 4 верхніх поверхів будинку житлового комплексу по вулиці Нижній Вал, 27-29 без порушення конструкції будівлі.
Відповідну ухвалу суду було прийнято за результатами засідання у середу 27 травня за позовом Київської міської ради до ТОВ "ПАТЕЛІ Лізинг".

"Ми здивовані тим, що окрім власне Київради сторону позивача в суді представляє Юрій Храпай, приватний адвокат, який не є співробітником профільних управлінь Київради, що вже викликає певні запитання. Храпай під різними приводами намагається довести в суді, що житлово-офісний комплекс, який вже побудований, підлягає знесенню. Хоча останні 5 років жодна перевірка не встановила порушень, тому, на нашу думку, підстав для задоволення позову проти нас немає. Останні 5 років це питання також не турбувало активістів, які сьогодні прийшли до суду", - зазначив по завершенні засідання представник компанії-забудовника.

За його словами, "ПАТЕЛІ Лізинг" цінує репутацію і діє в рамках закону, за наявності всіх дозвільних документів. "Ми сподіваємось, що експертиза, призначена судом, нарешті поставить крапку в цій справі і доведе законність поверховості зведеного комплексу. В ситуації, коли на суд здійснюється політичний тиск, ми вважаємо рішення про експертизу справедливим", - підкреслив представник компанії.

Зазначається, що під час засідання в залі суду були присутні близько 20 активістів з об'єднання "Автомайдан". До початку засідання вони наклеїли на будівлю суду плакат із фото житлового комплексу, знесення верхніх поверхів якого вони вимагають.