ua en ru

У Хмельницькій обл. затриманий "розвідник" ДНР

У Хмельницькій області затримано місцевого жителя, який брав участь у збройних нападах на сили АТО на Донбасі і був "розвідником" так званої "Донецької народної республіки". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Хмельницької обласної прокуратури.

"Прокуратурою Хмельницької області здійснюється процесуальне керівництво у об'єднаному кримінальному провадженні стосовно жителя р. Шепетівка по 1 ч. ст. 258-3 (участь у терористичній організації і терористичній групі) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що СБУ задокументувала участь 38-річного жителя Хмельницької області по кличці "Фіма" в діяльності ДНР. Встановлено, що він після спецпідготовки щодо здійснення розвідувальної та диверсійної діяльності в липні 2014 р. брав активну участь у бойових діях проти сил АТО на території Донецької області.

Після поранення бойовик приїхав на Хмельниччину, постійно підтримував телефонні зв'язки з бойовиками і мав намір повернутися в Донецьку область для продовження участі в бойових діях у складі ДНР. Під час обшуку у підозрюваного виявлено осколкову гранату.

"За клопотанням слідчого, погодженим з прокурором, суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідер ДНР Захарченко досі не оговтався від поранення.