ua en ru

У Харківській області затримали учасника незаконних збройних формувань, - ДПС

У Харківській області затримали учасника незаконних збройних формувань, - ДПС Фото: ДПС

Громадянин України в 2014-2015 роках брав участь у діяльності незаконних бандформувань на Донбасі

У пункті пропуску "Плетенівка" вчора, 13 вересня, прикордонники Харківського загону виявили та затримали чоловіка, який мав намір потрапити на територію України для участі в акціях по дестабілізації обстановки в країні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України (ДПС).

"Під час проходження паспортного контролю прикордонники відділу "Вовчанськ" встановили, що наш співвітчизник, який прямував в Україну, отримав паспорт не за місцем реєстрації, і, попередньо, перетнув державний кордон на виїзд з України в нефункционирующем пункті пропуску "Маринівка". В ході огляду особистих речей громадянина України співробітники Держприкордонслужби спільно з працівниками митниці виявили "георгіївські" стрічки, камуфляж з нашивками назв різних незаконних збройних формувань, медичні препарати російського походження і речі з написом "Армія Росії", - йдеться в повідомленні.

ДПС встановила, що затриманий є жителем Горлівки. Протягом 2014-2015 років він брав активну участь у діяльності незаконних бандформувань на сході України, що підтвердилося наявністю відповідних фото у його мобільному телефоні.

Відносно затриманого громадянина складено протокол про адміністративне правопорушення передбаченому ч. 1 ст. 204-1 Купап та встановленим порядком передано співробітникам СБУ для проведення подальших перевірочних заходів.

Нагадаємо, 12 вересня в зоні АТО затримано 5 транспортних засобів з товарами для тимчасово непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей.