ua en ru

У Харківській обл. за хабар затримано заступника військового комісара

Військова прокуратура Харківського гарнізону Центрального регіону України спільно з управлінням Служби безпеки України в Харківській області затримала заступника військового комісара - начальника відділення комплектування одного з районних військкоматів м. Харкова при одержанні неправомірної вигоди. Про це повідомили в управлінні зі зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Як повідомив військовий прокурор Харківського гарнізону Андрій Глумаков, 16 березня службова особа була викрита в момент отримання грошових коштів у сумі 300 дол. за сприяння в ухиленні від призову за мобілізацією.

За даним фактом зареєстровано кримінальне провадження за ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

На даний момент ця службова особа затримана в порядку ст.208 КПК України. Військова прокуратура звернулася із клопотанням до суду про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Крім того, під час огляду службового кабінету зазначеного офіцера військкомату виявлено близько 700 одиниць набоїв калібру 5,45 мм. Пояснити їх походження затриманий не зміг. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.410 КК України (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів).
Наразі здійснюються першочергові слідчі (розшукові) дії.

Нагадаємо, наприкінці лютого в отриманні хабара в розмірі 4000 гривень за сприяння в ухиленні від призову за мобілізацією був викритий військовий комісар одного з районних військкоматів Дніпропетровська.