ua en ru

Харківська облрада передбачила 2 млн грн на лікування учасників АТО

Харківська обласна рада 9 квітня затвердив Програму соціальної підтримки учасників АТО на 2015-2016 роки, передає кореспондент РБК-Україна.

Метою Програми є надання комплексу соціальних послуг з соціальної адаптації військовослужбовців після демобілізації, особливо тим, які перебувають у складних життєвих обставинах, здійснення взаємодопомоги і взаємопідтримки для демобілізованих військовослужбовців та членів їх сімей, ведення соціальної роботи з найближчим оточенням і членами сімей загиблих учасників АТО, надання медичних послуг, у тому числі з психологічної реабілітації, сприяння професійної адаптації.

На забезпечення організації проведення відпочинку військовослужбовців, демобілізованих із зони АТО, в санаторно-курортних закладах Харківщини програмою передбачено 2 млн грн. Для випуску та розповсюдження інформаційних буклетів, листівок, з контактами організацій, які можуть надавати допомогу і підтримку демобілізованим військовослужбовцям потрібно 50 тис. грн.

Фінансування програми здійснюється за рахунок соціальних статей обласного бюджету та позабюджетних джерел.

Раніше повідомлялося, що в Харківську область повинні повернутися близько 2700 демобілізованих з "першої хвилі". З них 1000 військовослужбовців проходили службу у відділеннях військкоматів, понад 500 - у лавах Збройних сил України, понад 800 - у підрозділах Державної прикордонної служби України та близько 250 - у підрозділах Національної гвардії України. 59 харків'ян загинули в зоні АТО.