ua en ru

Харківська обл. побудує 31 взводний опорний пункт під Луганськом

Харківська область за дорученням Кабінету міністрів України побудує 31 взводний опорний пункт на території Луганської області. Про це повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації.

"По лінії фронту буде обладнано близько 300 взводных опорних пунктів, будівництво 31 з них на території Луганської області доручено Харківської області", - сказав голова облдержадміністрації Ігор Райнин.

За інформацією голови ХОДА, Кабінет міністрів планує виділити фінансування, але роботи почнуться раньшесовместно з готовими допомогти людьми і підприємствами.

На будівництво одного споруди знадобиться близько двох-трьох тижнів, у роботах будуть задіяні близько 30 осіб. Будувати опорні пункти будуть не по черзі, а одночасно. Крім того, взводні опорні пункти подібного класу з'являться і на території Харківської області - на всіх стратегічно важливих напрямках.

Таке доручення було доведено в ході наради з питання будівництва взводных опорних пунктів на території, підконтрольній Україні в Донецькій і Луганській областях, під головуванням віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка у Краматорську (Донецька область). На заході були присутні голови обласних державних адміністрацій "прифронтових" областей та представники структурних підрозділів ОДА.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час наради в Краматорську заявив, що будівництво фортифікаційних споруд на сході України має завершитися до середини травня.