ua en ru

У Харкові патрульна поліція прийняла присягу на вірність Україні

У Харкові патрульна поліція прийняла присягу на вірність Україні Фото: Патрульна поліція Харкова прийняла присягу на вірність Україні

Сьогодні ж 800 патрульних приступлять до служби

У Харкові сьогодні, 26 вересня, 800 патрульних поліцейських прийняли присягу на вірність Україні. Про це передає місцеве видання Об'єктив.

Наголошується, що урочистості проходять на центральній площі Харкова - площі Свободи. Сьогодні ж 800 патрульних приступлять до служби.

Від імені колег текст присяги зачитав голова патрульної поліції Харкова Євген Мельник.

Серед учасників почесної церемонії - прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, глава МВС Арсен Аваков, голова ХОДА Ігор Райнін, заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе, народні депутати України, депутати міської та обласної рад, а також багато харків'ян.

Зокрема Згуладзе зазначила, що відбір у Харкові був одним з кращих.

Відзначимо, в Харкові майже 9 тис. кандидатів (що становить 11 чоловік на місце) висловили бажання взяти участь у реформуванні правоохоронних органів.

Конкурсний відбір пройшли 800 осіб, серед яких 22% складають жінки. Харківська нова поліція відрізняється від інших за кількістю слухачів з вищою освітою, це майже 83%, з них 18 - мають базову юридичну освіту.

В оновленні правоохоронної системи виявили бажання взяти участь 68 співробітників органів внутрішніх справ (8,5% від загальної кількості слухачів курсів первинної професійної підготовки).

Протягом десяти тижнів патрульні поліцейські проходили підготовку на базі Харківського національного університету внутрішніх справ. Їх навчали кращі тренери України, Канади і США.

Раніше повідомлялося, що патрульна поліція в перспективі об'єднає функції дільничних, Державної автомобільної інспекції та Патрульно-постової служби.

Нагадаємо, сьогодні, 26 вересня набір в патрульну поліцію стартував у Краматорську і Слов'янську (Донецька область).