ua en ru

У Харкові почався судовий процес по праву власності на поле для гольфу

У Господарському суді Харківської області сьогодні розпочався процес по праву власності на гольф-поле, розташуване на території приватного комплексу Superior Golf & Spa Resort. Позивачем виступає Харківська міськрада, відповідачем - бізнесмен Юрій Сапронов.

У позові міськради сформульовано вимогу - "позбавити права власності на інженерну споруду "поле для гольфу". Адвокати Сапронова подали клопотання про припинення провадження по справі.

"Ми вважаємо, що даний спір носить публічно-правовий характер і не може розглядатись в господарському суді", - сказав адвокат Максим Шевердін.

Захист також просить суддю закрити справу. Засідання суду тривало 20 хвилин. Суд розгляне клопотання захисту і знову збереться 10 грудня.

Зазначимо, гольф-поле, що розташоване на території приватного комплексу Superior Golf & Spa Resort - спортивна база для підготовки професійних гольфістів і тенісистів. Також це унікальний ландшафтний парк з штучними озерами, водоспадами, рідкісними рослинами та дикими тваринами.

Після виборів міського голови Харкова, в яких власник Superior Юрій Сапронов брав участь і посів третє місце, влада міста вирішила з ним судиться.

Конфлікт, на думку Сапронова, піддає сумніву такий інститут, як "право приватної власності" в Україні, та ставить під загрозу розвиток олімпійського спорту нашій країні.

Громадськість відгукнулася на ситуацію. Електронну петицію на сайті Президента, з проханням не дати знищити гольф-поле за кілька днів підписали 450 осіб.