ua en ru

ДСНС знешкодила більше 46 тис. вибухонебезпечних предметів з початку року

ДСНС знешкодила більше 46 тис. вибухонебезпечних предметів з початку року Фото: Державна служба з надзвичайних ситуацій

Боєприпаси також знаходять цивільні в лісах, парках, у будівлях та підвалах

Піротехніки ДСНС знешкодили 46 тисяч 471 вибухонебезпечний предмет, у тому числі 338 авіаційних бомб з початку року. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Наголошується, що до цього часу піротехніки здійснили близько 6 тисяч виїздів на місця з небезпечними предметами.

"19 серпня група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС в Кіровоградській області знищила 29 одиниць боєприпасів часів минулих війн, які були виявлені місцевим мешканцем за межами села Куцівка", - йдеться в повідомленні.

Піротехніки знешкодили 46 тис. боєприпасів

Фото: піротехніки знешкодили 46 тис. боєприпасів

В Житомирській області 22 серпня піротехніки ДСНС знешкодили 25 вибухонебезпечних предметів, які виявили громадяни в селищі Кам'яний Брід.

Також тривають роботи з розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей. Протягом 17 серпня піротехніками ДСНС Донецької області було виявлено та знешкоджено 648 боєприпасів у Волноваському, Слов'янському, Олександрівському районах.

Співробітники ДСНС продовжують розмінування території

Фото: співробітники ДСНС продовжують розмінування території

У Луганській області піротехнічними розрахунками протягом 23-24 серпня було перевірено 5,3 га місцевості у місті Сватове, Станично-Луганському та Новоайдарському районах. При цьому виявлено та вилучено 102 вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, піротехніки ДСНС отримали від НАТО технічні матеріали для розмінування.