ua en ru

ДСНС знешкодила більше 40 тис. вибухонебезпечних предметів з початку року

ДСНС знешкодила більше 40 тис. вибухонебезпечних предметів з початку року Фото: лише за минулу добу в Україні виявили понад 200 боєприпасів та 2 авіабомби

В зоні АТО піротехніки виявляють і знешкоджують сучасні боєприпаси

З початку 2016 року піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій України знешкодили понад 40 тис. 500 вибухонебезпечних предметів. Про це йдеться в повідомленні ДСНС.

Повідомляється, що з початку року піротехніки знешкодили 40 тис. 563 вибухонебезпечних предмета, у тому числі 324 авіаційні бомби. Тільки за минулу добу в Україні було виявлено 207 боєприпасів, у тому числі 2 авіаційні бомби.


"Досить часто застарілі боєприпаси знаходять і громадяни під час проведення земляних робіт на присадибних ділянках та полях, прогулянок в лісах і парках, відпочинку на річках і ставках, а також у будівлях та підвалах, на території колишніх полігонів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, щодня піротехніки ДСНС обстежують території Донецької та Луганської областей на предмет виявлення сучасних боєприпасів. Зокрема, протягом минулої доби в Луганській області обстежили понад 3 га території та виявили 133 боєприпаси.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що піротехніки ДСНС отримали від НАТО технічні матеріали для розмінування.