ua en ru

Грузія вимагає від України пояснень у зв'язку з призначенням Саакашвілі

Грузія вимагає від України пояснень у зв'язку з призначенням Саакашвілі

Посол України в Грузії Василь Цибенко був викликаний в Міністерство закордонних справ Грузії за роз'ясненнями з приводу призначення екс-президента країни Михайла Саакашвілі на пост глави Міжнародної ради реформ при Президентові України. Про це повідомляє "Грузія Online" з посиланням на прес-службу грузинського МЗС.

У відомстві також зазначили, що посол Грузії в Україні Михайло Уклеба має намір вислухати роз'яснення від відповідних відомств України з приводу призначення Саакашвілі на високий пост.

Дорадчий міжнародна рада реформ - консультативний орган, основним завданням якого є напрацювання пропозицій і рекомендацій щодо здійснення та впровадження в Україні реформ на основі кращого міжнародного досвіду. Рада буде залучати іноземних експертів до реформування українського законодавства, а також підвищувати рівень міжнародної підтримки України.

"Михайло стане представником України за кордоном та, одночасно, представником міжнародного співтовариства в Україні. Ми впевнені, що саме він зможе налагодити двосторонню комунікацію між Україною і світом з питань реформ - залучити найкращий іноземний досвід та гідно представляти нашу роботу за кордоном", - зазначив Президент України при призначенні Саакашвілі.

В даний час Саакашвілі, який покинув Грузію після інавгурації нового Президента восени минулого року, оголошений на батьківщині в міждержавний розшук. Головна прокуратура Грузії кілька місяців тому почала кримінальне переслідування Саакашвілі за звинуваченням у перевищенні службових повноважень і розтраті державних коштів.

Нагадаємо, 13 лютого Президент України Петро Порошенко також призначив Михайла Саакашвілі своїм позаштатним радником.