ua en ru

У Грузії поновилися акції протесту

У Грузії поновилися акції протесту Фото: протести у Тбілісі (скрін відео)

Протестувальники вимагають проведення позачергових виборів

У Тбілісі (Грузія) поновилися протести біля будівлі парламенту. Про це повідомляє РБК-Україна на сторінку грузинської редакції "Радіо свобода" у Facebook.

Наразі під будівлею грузинського парламенту у Тбілісі зібралися тисячі протестувальників разом з представниками опозиційних партій.

Демонстранти вимагають відставки очільника Міністерства внутрішніх справ Грузії Георгія Гахарія та глави Служби держбезпеки Вахтанга Гомелаурі, а також проведення в країні дострокових парламентських виборів.

Крім того, співробітники апарату грузинського парламенту залишили будівлю після наполягання правоохоронців. Також поліція попросила залишити будівлю журналістів. Правоохоронці мобілізували спецтехніку у внутрішньому подвір'ї парламенту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спікер парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе сьогодні, 21 червня, подав у відставку через протести в Тбілісі. Відставки спікера вимагали опозиція і демонстранти.

Як писало РБК-Україна, в ході протестів у Тбілісі поліція арештувала 305 демонстрантів. У МВС заявили, що протестувальники були заарештовані за "різні правопорушення".

Додамо, в результаті зіткнень під час протестів у Тбілісі в четвер, 20 червня, постраждав щонайменше 31 представник преси. Журналісти вимагають покарати винних.