ua en ru

Група інспекторів РФ здійснять спостережний політ над територією США

Група інспекторів РФ здійснять спостережний політ над територією США Фото: літак Ту-154М

Спостережний політ буде виконуватися в період з 30 листопада по 5 грудня

Група інспекторів Російської Федерації здійснить спостережний політ над територією США в період з 30 листопада по 5 грудня 2015 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони РФ.

Як повідомляється, за заявою начальника російського національного Центру по зменшенню ядерної небезпеки Сергія Рижкова, в рамках реалізації міжнародного договору з відкритого неба російська група інспекторів планує виконати спостережний політ на російському літаку спостереження Ту-154М Лк-1 над територією США.

"Спостережний політ з максимальною дальністю 4250 кілометрів буде виконуватися в період з 30 листопада по 5 грудня з аеродрому відкритого неба Тревіс (штат Каліфорнія)", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, російський літак спостереження буде виконувати політ за узгодженим з стороною, що спостерігатиметься, маршрутом, а американські фахівці на його борту будуть контролювати порядок застосування апаратури спостереження та дотримання положень, передбачених договором.

"Даний захід виконується з метою сприяння більшій відкритості у військовій діяльності держав-учасниць договору, а також зміцнення безпеки через зміцнення заходів довіри. Це 39 спостережний політ Російської Федерації над територіями держав-учасниць договору в 2015 році", - зазначають у російському відомстві.

Нагадаємо, раніше США і Чехія виконали спостережний політ над територією РФ.