ua en ru

Група ICU купила у "Сбербанку Росії" "Трійку діалог Україна"

Група ICU купила у "Сбербанку Росії" "Трійку діалог Україна" Фото: Група ICU купила дочку "Сбербанку Росії"

Для переходу права власності необхідно ще дозвіл від АМКУ, а також узгодження з ДКЦПФР і Держфінпослуг

Група ICU купила в АТ "Сбербанк Росії" компанію "Трійка діалог Україна". Про укладення договору з банком про придбання 100% частки в статутному капіталі його дочки ТОВ "КУА - АПФ "Трійка діалог Україна", повідомила прес-служба групи ICU.

У повідомленні говориться, що перехід права власності на частку в статутному капіталі буде здійснено після отримання дозволу від АМКУ на концентрацію, а також погодження НКЦПФР та Держфінпослуг.

За даними прес-служби, операція пройшла в рамках програми з нарощування групою активів під управлінням. Станом на 31 травня 2015 р. в управлінні ТОВ "КУА - АПФ "Трійка діалог Україна" перебувала 121 млн грн, а сама компанія є однією з найбільших компаній, що обслуговують недержавні пенсійні фонди.

Група ICU спеціалізується на послугах з торгівлі цінними паперами, інвестиційно-банківські послуги, а також управління активами інститутів спільного інвестування. До червня 2014 р. Валерія Гонтарєва, нині глава НБУ, займала пост голови ради директорів групи і володіла її часткою.

За даними НБУ на 1 січня 2015 р. "Сбербанк Росії" входив у першу групу банків за розмірами активів. За станом на 31 березня 2015 року активи Банку достигли59,8 млрд грн.

Нагадаємо, "Сбербанк Росії" закінчив I квартал із збитками у 2 млрд 28 млн 904 грн.