ua en ru

Гройсман закрив засідання Ради

Гройсман закрив засідання Ради Фото: Володимир Гройсман

Нардепи ухвалили ряд постанов

Спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман закрив засідання парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я оголошую ранкове пленарне засідання Верховної Ради закритим", - зазначив спікер, побажавши нардепам гарної роботи в комітетах.

Зазначимо, що спікер оголосив про закриття засідання о 13:34, не дочекавшись 14:00. При цьому повістка дня не була вичерпана. Парламентарі мали розглянути у другому читанні проект закону №1460-1"Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо приведення законодавства у сфері насінництва та розсадництва у відповідність до європейських та міжнародних вимог)".

Під час сьогоднішнього засідання парламентарі підтримали за основу і в цілому ряд постанов.

Зокрема, постанову №2869 "Про Рекомендації парламентських слухань на тему: "Роль, значення та вплив громадянського суспільства на формування етнонаціональної політики єдності в Україні" підтримав 231 нардеп; №3260 "Про присудження у 2015 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування" з третього разу підтримав 231 депутат ВР; №2513а "Про Рекомендації парламентських слухань на тему: "Про військово-медичну доктрину України" підтримали 235 парламентарів.

Також постанову №3385 "Про проведення парламентських слухань на тему: "Стан і перспективи забезпечення в Україні безпеки дорожнього руху" (23 грудня 2015 року)" підтримали 242 нардепи; №3488 "Про проведення парламентських слухань на тему: "Реформи галузі інформаційно-комунікаційних технологій та розвиток інформаційного простору України"(3 лютого 2016 року)" - 231 парламентар; №2233а "Про державну підтримку публікацій, наукових, освітніх та дослідницьких програм, спрямованих на висвітлення об'єктивної та достовірної інформації щодо агресії Російської Федерації проти України" - 234 депутати Ради.

Крім того, постанову 3300 "Про відзначення 125-річчя від дня народження Євгена Коновальця" підтримали 235 парламентарів.

У ході пленарного засідання відбулося читання п'єси "Сім" за участі нардепів у рамках відзначення 25 листопада Міжнародного дня боротьби за ліквідацію усіх форм насильства проти жінок.

Нагадаємо, Рада підтримала у другому читанні законопроект №1674 "Про внесення змін до закону України "Про Митний тариф України" щодо скасування ввізного мита на електромобілі". За відповідне рішення проголосували 233 парламентаря.