ua en ru

Гройсман: в наступний рік роботи ВР має посилити контроль за урядом

Гройсман: в наступний рік роботи ВР має посилити контроль за урядом Фото: Володимир Гройсман

На думку Гройсмана, Рада демонструє результати і зберігає потенціал для прийняття необхідних рішень

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман вважає, що в наступний рік роботи парламент має посилити контроль за виконавчою владою. Про це він сказав з трибуни Ради у п'ятницю, 27 листопада,, підсумовуючи перший рік роботи нового парламенту.

Так, Гройсман вважає, що проблемою часто є не лише неприйняття певних законів, а й відсутність контролю за виконанням вже прийнятих.

"Ми не відслідковуємо, як впроваджуються прийняті нами рішення належним чином. Нашу роль контролю за виконавчою владою маємо посилювати. В наступний рік нашої роботи це має бути пріоритетом", - підкреслив голова ВР.

Крім того, на переконання Гройсмана, ВР недопрацьовує в комунікації з суспільством.

"Ми насправді недопрацьовуємо в комунікаціях з суспільством. Ми постійно критикуємо парламент і своїх колег. Якщо є за що, то це має право на життя, але... ми маємо пояснювати суть реформи, ми маємо пояснювати і про труднощі, які нам потрібно подолати на шляху їх реалізації", - вважає голова Ради.

На думку Гройсмана, цей парламент демонструє результати і зберігає потенціал для прийняття необхідних рішень.

Нагадаємо, Гройсман, підсумовуючи перший рік роботи нового парламенту, заявив, що нинішня влада не завжди відповідає очікуванням українських громадян.