ua en ru

Гройсман розповів, коли розпочнеться розмінування на складах боєприпасів у Калинівці

Гройсман розповів, коли розпочнеться розмінування на складах боєприпасів у Калинівці Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Також був створений штаб з відновлення після вибухів

Операція з розмінування території в районі Калинівки (Вінницька область) почнеться відразу після локалізації ситуації на складах боєприпасів. Про це сьогодні, 27 вересня, в ході засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Як тільки ми локалізуємо і переконаємося в тому, що більше немає причин для вибухів, ми відразу почнемо операцію з розмінування. Ми сконцентрували вночі вже достатньо сил для того, щоб ефективно це зробити... Також був створений штаб. Цей штаб відновлення буде займатися, в тому числі, і відновленням зруйнованих об'єктів, допомогою людям, щоб повернутися до нормального життя", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, раніше Гройсман заявив, що Кабінет міністрів України виділить 100 млн гривень на ліквідацію наслідків вибухів на складі боєприпасів під Вінницею.

"Ми виділи з резервного фонду 100 млн гривень. Щоб допомогти людям і не залишити їх наодинці з цією бідою", - заявив Гройсман.

Також він зазначив, що зараз триває ліквідація наслідків вибухів на складі боєприпасів.