ua en ru

Гройсман пообіцяв депутатам запровадити принцип повсюдності місцевого самоврядування

Гройсман пообіцяв депутатам запровадити принцип повсюдності місцевого самоврядування Фото: спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман

Після цього депутати з "Відродження" розблокували трибуну Ради

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман пообіцяв народним депутатам з групи "Відродження", які блокували сьогодні парламентську трибуну, вводити принцип повсюдності місцевого самоврядування. Про це він заявив сьогодні у Верховній Раді України, передає кореспондент РБК-Україна.

У зв'язку з цим депутати з групи "Відродження" розблокували трибуну після перерви.

"Позиція нашої групи чітка і зрозуміла, я думаю, що це позиція всіх депутатів парламенту - земля повинна бути передана у комунальну власність, земля повинна бути передана сільським радам і люди повинні розпоряджатися цією землею через обрані ними поради. Тільки, що на нараді ми обговорили це питання з представниками всіх фракцій і груп і домовилися, що на наступному пленарному тижні ми доопрацюємо цей законопроект (№ 1159 - ред.) або винесемо на заміну, де обов'язково врахуємо позиції всіх депутатських фракцій, груп і вийдемо на збалансоване рішення", - заявив автор законопроекту Олег Кулініч.

У свою чергу голова Верховної Ради України Володимир Гройсман нагадав, що при голові Верховної Ради створена спеціальна група з питань децентралізації та роботи органів місцевого самоврядування, в яку входять всі представники асоціацій, народних депутатів, які мають відповідний досвід.

"Ми в рамках цієї групи напрацюємо, безперечно, питання, що потребує врегулювання, і про яке сьогодні було сказано сьогодні з трибуни. Це загальна позиція фракції коаліції. Я хочу наголосити, що зміни до Конституції, які ми будемо приймати найближчим часом, як раз буде вводити принцип повсюдності місцевого самоврядування, які передасть повноваження щодо земель за межами населених пунктів у відання органів місцевого самоврядування. Але ми повинні зробити так, щоб землею розпоряджалися публічно", - заявив спікер.

Нагадаємо, перед цим група з 10 нардепів з "Відродження" заблокувала трибуну парламенту з вимогою ухвалити закон № 1159 "Про деякі заходи щодо посилення ролі територіальних громад в управлінні земельними ресурсами".