ua en ru

Гройсман підписав постанову про райони Донбасу з особливим статусом

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман підписав постанову № 2374 "Про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування". Про це повідомляється на офіційному сайті парламенту.

"Постанову підписано (18.03.2015)", - йдеться в статусі проходження документа.

Зокрема у документі йдеться: "З метою реалізації Мінського протоколу від 5 вересня 2014 р., мінського меморандуму від 19 вересня 2014 р. і мінського "Комплексу заходів" від 12 лютого 2015 року, резолюції Ради Безпеки ООН від 17 лютого 2015 р. № 2202, відповідно до статті 1 закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" Верховна Рада України постановляє: В окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких у відповідності з законом України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" тимчасово вводиться особливий порядок місцевого самоврядування, належать райони або їх частини, міста, селища і села, які знаходяться на територіях, які розташовані між державним кордоном України з Російською Федерацією, врезом води Азовського моря і лінією, яка визначена додатком до цієї постанови, яке відповідає мінському меморандуму від 19 вересня 2014 р."

Так, до переліку увійшло 85 населених пунктів в Донецькій і Луганській областях. Серед них: Трьохізбенка, Красний Лиман, Слов'яносербськ, Первомайськ, Никишино, Вуглегірськ, Горлівка, Дзержинськ, Ясинувата, Авдіївка, Дослідне, Красногорівка, Мар'їнка, Старобешеве, Чермалик.
Зазначимо, що в переліку відсутні такі міста, як Донецьк, Луганськ та Дебальцеве.

Ця постанова набуде чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, вчора, 17 березня 2015р. Рада визначила райони Донбасу з особливим статусом. За відповідне рішення проголосували 296 нардепів із 226 мінімально необхідних.