ua en ru

Гройсман підтримав трансформацію "Гостомеля" в базовий аеропорт для лоукостів

Гройсман підтримав трансформацію "Гостомеля" в базовий аеропорт для лоукостів Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Прем’єр запропонував розробити проектну документацію розвитку "Гостомеля"

Премєр-міністр України Володимир Гройсман підтримав трансформацію аеропорту "Гостомель" в базовий аеропорт для лоукостів. Про це він сказав у ході спеціальної наради з питань розвитку авіасполучення та ведення переговорного процесу з лоукост-перевізниками, передає прес-служба Кабінету міністрів.

"Гройсман висловив ідею розвитку аеропорту "Гостомель", який сьогодні виконує функцію бази для літаків ГП "Антонов" та авіакомпанії "Авіалінії Антонова", і перетворення його на базовий аеропорт для лоукостів – в тому числі ірландського лоукост-перевізника "Ryanair". Прем’єр запропонував розробити проектну документацію розвитку аеропорту "Гостомель" із визначенням вартості всіх необхідних робіт", - зазначається у повідомленні.

Відповідно до нього, за підсумками наради вирішено продовжити політику активного залучення лоукостів в Україну – і не однієї компанії, а декількох, опрацювати в якості тимчасового рішення надання умов для лоукостів в аеропортах "Бориспіль" або "Київ" (Жуляни) строком на один рік, а за цей час перетворити аеропорт "Гостомель" в аеропорт для лоукост-перевізників.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що переговори між Україною та авіакомпанією-лоукостером Ryanair можуть бути завершені протягом кількох тижнів.