ua en ru

Початок позачергового засідання парламенту перенесено на 12:00, - Парубій

Початок позачергового засідання парламенту перенесено на 12:00, - Парубій Фото: Верховна Рада

Консультації Гройсмана з головами фракцій ще тривають

Перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій оголосив про перенесення початку позачергового засідання парламенту 31 серпня 2015 р. на 12:00, передає кореспондент РБК-Україна.

"Шановні депутати, консультації тривають, тому початок засідання переноситься на 12:00", - оголосив Парубій.

"О 12 годині ми почнемо сесію. Кожен буде мати можливість висловити свою позицію і кожен буде мати можливість голосувати так, як підказує йому його переконання, як підказує йому його совість",- додав перший віце-спікер.

При цьому нардепи від Радикальної партії продовжують блокувати трибуну Верховної Ради.

Початок позачергового засідання парламенту перенесено на 12:00, - Парубій

Фото: Нардепи блокують трибуну

Сьогодні рада нагадує американський футбол. Ляшко блокує президію, а БПП блокує трибуну, для того, що її не заблокував Ляшко. Далі буде ;)

Posted by Георгій Логвинський on 31 серпня 2015 р.

Нагадаємо, у порядку денному сьогоднішнього позачергового засідання парламенту всього одне питання - попереднє прийняття проекту закону № 2217а про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади).

Ще до початку засідання трибуну парламенту заблокували депутати від Радикальної партії Олега Ляшка, що виступають проти цих змін у Конституцію. Також близько тисячі прихильників РП, Кропу і "Свободи" з самого ранку мітингували під будівлею парламенту.

Пізніше стало відомо, що замість Президента України Петра Порошенка, як планувалося спочатку, законопроект представить представник Президента в Раді Степан Кубів.