ua en ru

Гройсман має намір оприлюднити статистику відвідувань нардепами засідань Ради

Гройсман має намір оприлюднити статистику відвідувань нардепами засідань Ради Фото: спікер Верховної Ради Володимир Гройсман

Також будуть оприлюднені всі голосування парламентарів

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман має намір оприлюднити в онлайн-режимі статистику відвідин народними депутатами пленарних засідань парламенту. Про це він заявив в ході засідання Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"На превеликий жаль, ми не стовідсотково виконуємо ті завдання, які на нас покладені - саме робота в пленарному режимі, голосування, участь в обговоренні, дискусії", - зазначив Гройсман.

Він зазначив, що в першу чергу це відповідальність керівників фракцій.

"Тому мені б дуже хотілося, щоб ми з вами знайшли порозуміння щодо дисципліни... щодо відвідування пленарних засідань, відвідування комітетів, відповідного прийняття рішень, щоб не повторювалося те, що ми мали вчора, коли більш важливі закони, які є реформаторськими, які необхідні для того, щоб перебудувати ту пострадянську систему, яка у нас сьогодні є... Тому, шановні колеги, я сьогодні підпишу відповідне розпорядження організаційне, де буде визначено, що будуть повністю в онлайн режимі оприлюднені всі відвідування народних депутатів, голосування народних депутатів", - зазначив Гройсман.

Спікер підкреслив, що має намір інформувати суспільство про відсутні без поважних причин на пленарних засіданнях.

Нагадаємо, Гройсман також має намір заборонити нардепам спілкуватися з пресою під час засідань Ради.