ua en ru

Гройсман ініціював програму "Стоп прогульник" у Раді

Гройсман ініціював програму "Стоп прогульник" у Раді Фото: Володимир Гройсман

З 19 травня на сайті парламенту буде публікуватися інформація про нардепів-прогульників

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман закликав журналістів і громадськість розпочати кампанію "Стоп прогульник", призначену для контролю за відвідуванням нардепами пленарних засідань парламенту. Про це він заявив сьогодні під час погоджувальної ради депутатських груп і фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Із завтрашнього дня на сайті Верховної Раді буде публікуватися інформації про голосування депутатів, і ми зробимо рубрику ТОП, щоб країна знала, хто як голосує, знала прогульників", - заявив Гройсман.

Спікер парламенту пообіцяв доносити всю інформацію про роботу нардепів суспільству.

"Ми будемо всю інформацію доносити до суспільства, щоб кожен відповідав за свої дії. Обравшись до парламенту, потрібно працювати в комітетах, потрібно працювати в парламенті, треба голосувати, потрібно напрацьовувати рішення і робити це постійно", - додав він.

При цьому Гройсман закликав журналістів і громадськість розпочати кампанію "Стоп прогульник".

"Так, як ми робили це із кнопкодавами. На сьогодні це явище (кнопкодавство, - ред.) мінімізовано. Тому закликаю спільно, давайте будемо аналізувати інформацію, яка буде на сайті ВР, і реалізувати програму кампанію "Стоп прогульник", - сказав глава ВР.

Нагадаємо, раніше спікер парламенту пообіцяв опублікувати ТОП лідерів за відвідуваністю засідань.